Gå till innehåll

GRATIS FRAKT 599-, | LEVERANS 1-3 DAGAR

Tvätt och skötsel av bambukläder

Här hittar du de bästa råden och instruktionerna för att tvätta och underhålla dina bambukläder:

REKOMMENDERAD TVÄTT

REKOMMENDERAD TVÄTT

Vi rekommenderar att tvätta bambukläder i 30-40 grader.

UNDERBYXOR & TROSA

Kan tvättas i upp till 60 grader.

TUMBLER ÖRA

Vi rekommenderar att du inte utsätter bambukläder för torktumling.

UNDVIKA

Vi rekommenderar att du undviker att hänga bambukläder för att torka i solen.

"Ta hand om kläder som passar dig"

TVÄTTRÅD

Ta hand om dina bambukläder

Tvätta helst dina bambukläder i 30 grader tillsammans med liknande färger. Det rekommenderas att man använder tvättmedel utan starka enzymer, t.ex. ull/silke tvättmedel och gärna parfymfritt.

Kalsonger och trosor kan tvättas i upp till 60 grader om man helst vill det, men eftersom bambutyget har naturligt antibakteriella egenskaper är det inte nödvändigt.
Dessutom förlänger låg temperatur klädernas livslängd.
Använd inte klor eller blekmedel till vita kläder eftersom det förstör fibrerna.

Undvik torktumling och undvik att hänga plaggen på tork i solen.

Om du behöver torktumla rekommenderar vi att man använder det mest skonsamma programmet och gärna med kall luft.
Dina bambukläder tål inte att strykas och det behövs inte eftersom de inte skrynklar. Förutom skjortorna, som vi rekommenderar att man stryker på låg värme.

"Strumpor designade för komfort"

FÅ STRUMPORNA ATT HÅLLA SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT

Bambu är en porös fiber och därför uppstår det lättare slitage på strumporna om man inte ger dem optimala förhållanden. Normalt sett bör det inte gå hål i ett par strumpor på minst 4 månader*. Nedan listar vi de mest vanliga orsakerna till att det går hål i strumporna ”för tidigt”.

Hård hud som sliter på garnet – hård hud kan verka som en fil på garnet och därför går det snabbt hålFör små skor – gör att tårna sliter onödigt mycket mot skons tåspets och därför går det hål i strumpanFör stora skor – gör att strumpan ”åker runt”, vilket kan ge extra slitage på hälenNyklippta naglar – kan skära i strumpan som en vass kniv, använd därför nagelfil på tårna efter klippning

*Det antas att man har mellan 10-14 par strumpor som man växlar mellan.

"Blødt, vask efter vask" "Mjuk, tvätt efter tvätt"

HUR MAN TVÄTAR HUSTILLBEHÖR

HANDDUKAR
Vi rekommenderar att du blötlägger dina nya handdukar i kallt vatten i 12 timmar innan du tvättar dem för första gången. Detta för att stärka uppsugningsförmågan hos bomullsfibrerna och för att få ut överflödig färg ur handdukarna.

Dessutom rekommenderar vi att du först tvättar, tvättar handdukarna tillsammans med liknande färger, så slipper du missfärgning.

LINN:
Vi rekommenderar att du tvättar dina bambusängkläder upp och ner i 30 grader och hänger på tork i skuggan. På grund av bambufibrernas absorberande egenskaper torkar sängkläderna snabbt, så om du tvättar det på morgonen är det redo att gå och lägga sig igen på kvällen Tips: för att ta hand om dragkedjan på bästa sätt rekommenderar vi att den är stängd vid tvätt, men för att underlätta öppningen bör man lämna den öppen ca. 10-15 cm.

Allmänt (läggs in under första avsnittet - tvätta gärna dina bambukläder...) Om du ser till att diskhon är välfylld när du tvättar, tar du hand om dina kläder på bästa sätt, eftersom du undviker att kläderna slängs för mycket i trumma.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG