Gå till innehåll

GRATIS FRAKT ÖVER 699,- | LEVERANS 1-3 DAGAR

Tvätt och skötsel av bambukläder

Här får du goda råd och instruktioner för hur du tvättar och tar hand om dina bambukläder på bästa sätt:

TVÄTTRÅD

TVÄTTRÅD

Tvätta gärna dina bambukläder i 30-40 grader.

KALSONGER & TROSOR

Kan tvättas i upp till 60 grader.

TORKTUMLING

Du bör inte torktumla dina bambukläder.

UNDVIK

Undvik att torka bambukläder i solen.

TVÄTTRÅD

Tvätta helst dina bambukläder i 30 grader tillsammans med liknande färger. Det rekommenderas att man använder tvättmedel utan starka enzymer, t.ex. ull/silke tvättmedel och gärna parfymfritt.

Kalsonger och trosor kan tvättas i upp till 60 grader om man helst vill det men eftersom bambutyget har naturligt antibakteriella egenskaper är det inte nödvändigt. Dessutom förlängs klädernas livslängd om man tvättar dem på låg temperatur.

Använd inte klor eller blekmedel till vita kläder eftersom det förstör fibrerna. Undvik torktumling och undvik att hänga plaggen på tork i solen. Om du ändå behöver torktumla så använd det mest skonsamma programmet och gärna med kall luft.

Dina bambukläder tål inte att strykas och det behövs heller inte eftersom de inte skrynklar. Förutom skjortorna, som vi rekommenderar att man stryker på låg värme.

FÅ STRUMPORNA ATT HÅLLA SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT

Bambu är en porös fiber och därför uppstår det lättare slitage på strumporna om man inte ger dem optimala förhållanden. Normalt bör det inte gå hål i ett par strumpor på minst 4 månader*. Nedanför listar vi de vanligaste orsakerna till att det går hål i strumporna ”för tidigt”.

Hård hud – hård hud kan slita på tyget som en fil och därför går det snabbt hål.

För små skor – gör att tårna sliter onödigt mycket mot skons tåspets och därför går det hål i strumpan.

För stora skor – gör att strumpan ”åker runt”, vilket kan ge extra slitage på hälen.

Nyklippta naglar – kan skära i strumpan som en vass kniv, använd därför nagelfil på tårna efter klippning.

*Vi antar att man har mellan 10-14 par strumpor som man växlar mellan.

SÅ TVÄTTAR DU TILLBEHÖR TILL HEMMET

HANDDUKAR
Vi rekommenderar att du blötlägger dina nya handdukar i kallt vatten i 12 timmar innan du tvättar dem för första gången. Det förbättrar uppsugningsförmågan hos bomullsfibrerna och avlägsnar överbliven färg ur handdukarna. Dessutom bör du tvätta dina handdukar med liknande färger första gången för att undvika missfärgningar.

SÄNGKLÄDER
Vi rekommenderar att du tvättar dina bambu sängkläder ut och in på 30 grader och hänger dem på tork i skuggan. Tack vare bambufibrernas absorberande egenskaper torkar de väldigt fort, så om du tvättar sängkläderna på morgonen så kan du bädda rent på kvällen.

Tips! För att ta hand om dragkedjan på bästa sätt rekommenderar vi att den är stängd vid tvätt. Men lämna den gärna 10-15 cm öppen så blir det lättare att öppna den helt efter tvätt.

Det är också en bra idé att fylla tvättmaskinen när du tvättar så att kläderna och sänglinnet inte slängs runt för mycket i trumman.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG

Liquid error (layout/theme line 305): Could not find asset snippets/profitmetrics-origin.liquid