Gå till innehåll

GRATIS FRAKT ÖVER 699,- | LEVERANS 1-3 DAGAR

Bambukläder är

ANTIBAKTERIELLA
Bambuväxten är känd för att vara naturligt antibakteriell och det bidrar till att plantan klarar sig utan svamp- och skadedjursbekämpning. Men flera av de antibakteriella egenskaperna går tyvärr förlorade när bambun omvandlas till textilfibrer. Däremot finns rester av zink med bakteriedödande egenskaper kvar i både fibrer och i produktionen av viskos. Därför visar nyare studier att viskos fortfarande är mer antibakteriellt än t.ex. bomull och polyester.

Läs mer om bambuviskosens antibakteriella egenskaper här.

LUKTFRIA
De antibakteriella egenskaperna som bryter ned mikroorganismer reducerar också mängden bakterier som kan finnas i kläder och orsaka obehaglig lukt. Bambukläder kan också ta kål på en del av de bakterier som lever på huden och orsakar dålig lukt.

SVETTABSORBERANDE OCH -TRANSPORTERANDE
Bambutextilier är oerhört absorberande och kan absorbera upp till tre gånger sin egen vikt i vätska. Om kläderna väger 1 kg så kan de alltså absorbera 3 kg vätska. Det är just denna absorptionsförmåga som gör att svett och fukt kan transporteras bort från huden.

SNABBTORKANDE
Bambu är dessutom ett snabbtorkande material. Något som är extra bra i plagg som man bär närmast huden, som strumpor och underkläder. Men det är också en stor fördel i träningskläder.

TEMPERATURREGLERANDE
Bambufibrer har en mycket levande struktur som gör att det skapas naturliga luftfickor mellan fibrerna. Dessa luftfickor ger en isolerande och temperaturreglerande effekt, som håller dig varm på vintern och sval på sommaren.

ALLERGIVÄNLIGA
De antibakteriella egenskaperna som beskrivits ovan gör att kvalster och svampar inte kan överleva i kläderna.

BRA FÖR KÄNSLIG HUD
Bambufibrer är extremt mjuka tack vare tillverkningsmetoden och irriterar därför inte din hud. Bambu tillverkas enligt samma metod som viskos och fibrerna är gjorda för att vara otroligt lena. Och bambukläder är verkligen supermjuka och sköna. Du kan läsa mer om tillverkningen av bambufibrer här.

ANTISTATISKA
Bambukläder är antistatiska, vilket motverkar att det klistrar sig fast mot huden.

UV-BESTÄNDIGA
Bambuplantan har UV-beständiga egenskaper och kläder av bambu håller upp till 98% av solens skadliga strålar borta från din hud.

FORTFARANDE MJUKA – TVÄTT EFTER TVÄTT
Bambufibrerna är släta och runda så det finns inga fibrer som sticker ut eller trasslar in sig i varandra eller rivs ut. Det gör att bambutextilier förblir mjuka även efter många tvättar. Dessutom slits tyget inte ut på utsatta områden på grund av slitage.

SKRYNKLAR INTE
Tygerna som används vid tillverkning av bl.a. t-shirts, sweatshirts och underkläder (jersey) är så gott som skrynkelfritt. Det beror på bambufibrerna och vävningen. De skjortor vi har i vår shop brukar man ändå behöva stryka efter tvätt.

FRIA FRÅN KEMIKALIER
Bambu växer helt utan användning av pesticider och bekämpningsmedel, vilket gör att det inte överförs en massa kemikalier till den färdiga textilen. Det kan behövas små mängder pesticider vid planteringen av bambu. Läs mer om bambuplantan här.

BRA FÖR DIABETIKERNS FÖTTER
Diabetiker har ofta känslig hud och därför är strumpor utan sömmar vid tårna och utan åtsittande resår i skaftet extra bra. Dessutom är de fukttransporterande och temperaturreglerande egenskaperna en fördel, eftersom de tar extra bra hand om de känsliga fötterna. Alla strumpor i vår shop är utan sömmar vid tårna och du kan se vårt utbud utan resår i skaftet här.

Läs om hur du bäst tar hand om dina bambukläder här.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG

Liquid error (layout/theme line 305): Could not find asset snippets/profitmetrics-origin.liquid