Gå till innehåll

GRATIS FRAKT 599-, | 90 DAGAR GRATIS RETUR

Fördelar med bambu

Bambukläder har under de senaste åren blivit allt mer populära. Särskilt allergiker, alla med känslig hud och eksem, diabetiker och nyblivna föräldrar är extra förtjusta i allt från strumpor och underkläder till t-shirts i bambuviskos. Men vad är det som gör att så många har förälskat sig i dessa plagg?

"Fördelar som gynnar miljön och dig"

Bambukläder är:

ANTIBAKTERIELLA

Bambuplantans yta har antibakteriella egenskaper och innehåller dessutom en rad oljor som hämmar tillväxten av mikroorganismer. Dessa egenskaper och oljor, som gör att bambuplantan inte behöver svamp- eller skadedjursbekämpning, bevaras i bambufibrerna när bambun bryts ned och förvandlas till textilier.

LUKTFRIA

De antibakteriella egenskaperna som bryter ned mikroorganismer reducerar också mängden bakterier som kan finnas i kläder och orsaka obehaglig lukt. Bambukläder kan också ta kål på en del av de bakterier som lever på huden och orsakar dålig lukt.

SVETTABSORBERANDE OCH -TRANSPORTERANDE

Bambutextilier är oerhört absorberande och kan absorbera upp till tre gånger sin egen vikt i vätska. Om kläderna väger 1 kg så kan de alltså absorbera 3 kg vätska. Det är just denna absorptionsförmåga som gör att svett och fukt kan transporteras bort från huden.

Bambu är dessutom ett snabbtorkande material. Något som är extra bra i plagg som man bär närmast huden, som strumpor och underkläder. Men det är också en stor fördel i träningskläder.

TEMPERATURREGLERANDE

Bambufibrer har en mycket levande struktur som gör att det skapas naturliga luftfickor mellan fibrerna. Dessa luftfickor ger en isolerande och temperaturreglerande effekt, som håller dig varm på vintern och sval på sommaren.

ALLERGIVÄNLIGA

De antibakteriella egenskaperna som beskrivits ovan gör att kvalster och svampar inte kan överleva i kläderna.

BRA FÖR KÄNSLIG HUD

Bambufibrer är extremt mjuka tack vare tillverkningsmetoden och irriterar därför inte din hud. Bambu tillverkas enligt samma metod som viskos och fibrerna är gjorda för att vara otroligt lena. Och bambukläder är verkligen supermjuka och sköna. Du kan läsa mer om tillverkningen av bambufibrer här.

ANTISTATISKA

Bambukläder är antistatiska, vilket motverkar att det klistrar sig fast mot huden.

UV-BESTÄNDIGA

Bambuplantan har UV-beständiga egenskaper och kläder av bambu håller upp till 98% av solens skadliga strålar borta från din hud.

"Kläder designade för en bekväm vardag"

FORTFARANDE MJUKA – TVÄTT EFTER TVÄTT

Bambufibrerna är släta och runda så det finns inga fibrer som sticker ut eller trasslar in sig i varandra eller rivs ut. Det gör att bambutextilier förblir mjuka även efter många tvättar. Dessutom slits tyget inte ut på utsatta områden på grund av slitage.

SKRYNKLAR INTE

Tygerna som används vid tillverkning av bl.a. t-shirts, sweatshirts och underkläder (jersey) är så gott som skrynkelfritt. Det beror på bambufibrerna och vävningen. De skjortor vi har i vår shop brukar man ändå behöva stryka efter tvätt.

FRIA FRÅN KEMIKALIER

Bambu växer helt utan användning av pesticider och bekämpningsmedel, vilket gör att det inte överförs en massa kemikalier till den färdiga textilen. Det kan behövas små mängder pesticider vid planteringen av bambu. Läs mer om bambuplantan här.

BRA FÖR DIABETIKERNS FÖTTER

Diabetiker har ofta känslig hud och därför är strumpor utan sömmar vid tårna och utan åtsittande resår i skaftet extra bra. Dessutom är de fukttransporterande och temperaturreglerande egenskaperna en fördel, eftersom de tar extra bra hand om de känsliga fötterna. Alla strumpor i vår shop är utan sömmar vid tårna och du kan se vårt utbud utan resår i skaftet här.

Läs om hur du bäst tar hand om dina bambukläder här.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG