Gå till innehåll

GRATIS FRAKT 599-, | LEVERANS 1-3 DAGAR

fordela med bambu

Kläder av bambu har under de senaste åren blivit allt mer populära bland många.
Speciellt allergiker, de med känslig hud och eksem, diabetiker och nyblivna föräldrar är extra förtjusta i allt från strumpor, underkläder till t-shirts.
Men vad är det som gör att så många olika människor föredrar dessa produkter?

Bambu er:

ANTIBAKTERIELLT

Bambuplantans yta besitter antibakteriella egenskaper och innehåller dessutom en rad oljor, som hämmar tillväxten av mikroorganismer. Dessa egenskaper och oljor, som gör att bambuplantan inte kräver svamp- eller skadedjursbekämpning, bevaras i bambufibrerna när bambun bryts ned och förvandlas till textilier.

LUKTFRITT

De antibakteriella egenskaperna som bryter ned mikroorganismer reducerar mängden bakterier som kan leva i kläder och orsaka obehagliga lukter. Bambukläder kan också ta kål på en del av de luktframkallande bakterier som lever på huden.

SVETTABSORBERANDE OCH -TRANSPORTERANDE

Bambutextilier är ytterst absorberande och kan absorbera upp till tre gånger sin egen vikt i vätska. Om kläderna väger 1 kg så kan de absorbera 3 kg vätska. Det är denna absorptionsförmåga som transporterar bort svett från huden.

Bambu är dessutom snabbtorkande. Egenskaper som är särskilt bra när det gäller det innersta lager kläder du har närmast huden, som strumpor och underkläder, men det är också en fördel i träningskläder.

"Fördelar som gynnar miljön och dig"

TEMPERATURREGLERANDE

Bambufibrer har en mycket levande struktur som gör att det naturligt skapas luftfickor mellan fibrerna. Dessa luftfickor ger en isolerande och temperaturreglerande effekt, som håller dig varm på vintern och sval på sommaren.

ALLERGIVÄNLIGT

De antibakteriella egenskaperna som beskrivits ovan gör att kvalster och svampar inte kan överleva i kläderna.

BRA FÖR KÄNSLIG HUD

Bambufibrer är extremt mjuka tack vare tillverkningsmetoden och irriterar därför inte din hud. Bambu tillverkas enligt samma metod som viskos och fibrerna är gjorda för att vara lika lena som silke, vilket bambu verkligen är. Du kan läsa mer om tillverkningen av bambufibrer här.

ANTISTATISK

Bambukläder är antistatiska, vilket motverkar att det klistrar sig fast mot huden.

UV-BESTÄNDIG

Bambuplantan har UV-beständiga egenskaper och kläder av bambu håller upp till 98% av solens skadliga strålar borta från din hud.

"Kläder designade för en bekväm vardag"

FORTFARANDE MJUKA, TVÄTT EFTER TVÄTT

Bambufibrerna är släta och runda, så de har inte några fibrer som sticker ut eller trasslar in sig i varandra eller rivs ut. Det gör att bambutextilier förblir mjuka även efter många tvättar. Dessutom slipper man också att det skapas områden där tyget är tunt p.g.a. slitage.

SKRYNKLAR INTE

Det typer av tyg som används vid tillverkning av bl.a. T-shirts, sweatshirts och underkläder (jersey) är så gott som skrynkelfria. Det beror på bambufibrerna och vävningen.
De skjortor vi har i vårt webbutik bör man ändå förvänta ska strykas efter tvätt.

FRIA FRÅN KEMIKALIER

Bambu växer helt utan användning av pesticider och bekämpningsmedel, vilket gör att det inte överförs en massa kemikalier till den färdiga textilen. Det kan behövas små mängder pesticider vid planteringen av bambu. Läs mer om bambuplantan här.

BRA FÖR DIABETIKERNS FÖTTER

Diabetiker har ofta känslig hud och därför är strumpor utan sömmar vid tårna och utan åtsittande resår i skaftet extra bra. Dessutom är de fukttransporterande och temperaturreglerande egenskaperna en fördel, eftersom de tar extra bra hand om de känsliga fötterna. Alla strumpor i vår nätbutik är utan sömmar vid tårna och du kan se vårt utbud utan resår i skaftet här.

Du kan läsa om hur du bäst tar hand om dina bambukläder här.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG